Sunday, December 7, 2008

Vakantie 2007

Zo nog anderhalve week en dan is het zover!!! Einde stage, met andere woorden niet meer iedere dag om 6 uur opstaan en om half 8 pas weer thuis zijn, 5 maanden aan een stuk. Geen verantwoording meer afleggen, geen taken, school, of te wel de komende tijd ben ik in mijn element. (ps. stage was top hoor:))

Het kooitje is open en ik ben niet van plan om te aarzelen... Jahwel lang verwacht, maar nu dan toch binnen handbereik!!!

Eurotip 2007, 3 weken lang toeren door het oostelijke gedeelte van Europa. En ja ik hoor je denken OOST EUROPA!! Wat ga je daar nu weer doen.
Nou mijn antwoord: Alles wat mijn hartje blieft en zo is het en niet anders.
Ik en mijn maten denken namelijk dat oost-europa ondergewaardeerd wordt. Kijk de rest van europa hebben we nu wel onderhand gezien. En om nu weer met 80% van de op vakantie gaande Nederlanders lekker in Spanje bij Kees Kroket frikandellen te gaan eten tussen de schreeuwende Johnnies en Prisillaas, dat zie ik niet echt zitten.

Mijn idee van vakantie is een aantal weken doen waar je maar zin in hebt en zoveel mogelijk afwijken van het patroon waar je in Nederland aanvast zit. In die weken dat ik weg ben breek ik vrij uit de sleur (ik kan niet echt zeggen dat ik in een sleur leef, in tegendeel zelfs maar je moet iets verzinnen om je acties achteraf te kunnen verantwoorden :))

En voordat je kan reageren zal ik je alvast voor zijn, ja dat 80% van de op vakantie gaande Nederlanders naar Spanje, Frankrijk ed. gaan heeft een reden bla bla bla. Kijk ik weet ook heus wel dat die landen genoeg te bieden hebben en dat je je daar ook goed kunt vermaken maar ik denk ook dat de reden is dat mensen bang zijn om naar oost-europese landen te gaan.

Het eerste waar ze aan denken is diefstal, geweld, corruptie etc. Dat zal er ook wel allemaal in zekere getale aanwezig zijn, maar dat heb je ook in andere europese landen. Turkije had tot een aantal jaren geleden ook nog de reputatie van diefstal, corruptie, geweld en onguren personen. En nu gaat ook een groot gedeelte van de Nederlanders het geluk daar een aantal dagen op zoeken. Naïf?!? You be the judge...

Onder het motto: als er één schaap over de dam is, volgen er meer, of in ons geval: Wanneer er vier bijna asociaal knappe jongens het nog ondergewaardeerde Oost-Europa verkennen, volgen er meer! Trekken wij (vrij vertaalt) door Europa, wellicht dat we Italië ook nog even aan doen, kijk het mooie van deze trip is dat er niet echt iets vast staat... JE BENT JONG EN JE WILT WAT.

En wij willen naar oost europa en wij gaan daar drie weken lang de beest uithangen (Het klinkt erger dan het waarschijnlijk zal zijn, ofjah wat weet ik daar nu van, ik kan niet voor de rest spreken natuurlijk)

Oke Oost-Europa: We snappen het Mark, we moeten voorbij gaan aan de vooroordelen en zelf ondervinden hoe het is, je hebt gelijk! Maar hoe ben je van plan daar te komen?!?
Simpel!
Denk even mee, 4 jongens, 4 rijbewijzen, 1 auto, ca. 5000 km. Snap je hem al. Jawel we gaan de wijde wereld in met de perfecte auto voor de job. Volvo 740 Baby... Old Skool to the bone...

JAH IK HEB ER HEEL ERG VEEL ZIN IN, HOE KAN DAT OOK ANDERS en nee je kan niet meer mee want we hebben slechts een beperkt aantal zit plaatsen. Ruimte is ietwat schaars...

Wel mag je na afloop de foto's komen kijken met wellicht enige censuur voor sommige viewers wat er in oost-europa gebeurt blijft in oost-europa... hehe Tot over een week of 3 / 4...

Mascotte

Misschien niet wat jullie verwachtte maar dit stukje gaat over het fenomeen MASCOTTE !

Afgelopen weekend ben ik namelijk mascotte geweest bij het nederlands dames volleybal team. En heb daar een nieuw gevonden respect voor deze helden opgedaan.
Het is werken, hard werken! en vergis je niet! Naast dat een mascotte er leuk en grappig uitziet en constant in contact staat met de toeschouwers. heeft het zijn van mascotte ook iets sombers.

Je bent de gehele tijd in de aandacht en iedereen wil wat van je, foto's, knuffels een aai over de bol. Maar niemand weet wie er in het pak zit. Als je dan eenmaal volledig gewend bent aan alle aandacht en fans, moet je het pak alweer uit en ben je gewoon weer gewoon, weg aandacht en weg fans, weg liefde...

En dan de hitte!!! Deze is haast ondragelijk, topsport is het! Het zweet gutste uit mijn lichaam en na nog geen 15 min was ik al drijf en drijf nat. Werkelijkwaar ongeloofelijk.
Ademen hoef je ook niet te proberen in zo'n schuimrubberen hoofd. Om het half uur even naar de kleedkamer voor een paar grote happen lucht is geen overbodige luxe.

En dat is nog niet alles. Je moet ook nog eens altijd vrolijk zijn en het pubiek aan je zijde proberen te winnen . Probeer dat maar eens na een avondje goed door zakken in de kroeg. Waar je voor de 3e achter één volgende week weer als laatst de kroeg uit gegooit bent.
Als mascotte is het nog te doen maar ik denk aan een zwarte piet, aan een sinterklaas en aan de al om geroemde clown, dat is hard werken!

Jaja mensen als mascotte moet je goed in je spreekwoordelijke schoenen staan want anders ga je ten onder aan de aandacht en liefde van je fans. Al met al is het een ondankbaar beroep, ik leef met jullie mee anonieme strijders!

Dus aan alle mascottes, zwarte pieten, sinterklazen, kerstmannen, paashazen, clowns en aan sesamstraat. Keep up the good work! Respect en alaaf, het ga jullie goed.

PS. hoe vet zou het zijn als er een heroische film uitgebracht werd over het leven van een mascotte. Mascottes zoals je ziet aan de zijlijnen van het amerikaanse Football. De lange trainings uren, vechten met andere mascottes, de anoniemiteit en het harde werken en weinig verdienen aspect. Ik zie het voor me als Ik zeg laat maar komen die oscar!! Dus zijn er geinteresseerde in het schrijven en filmen van deze drama/thriller? bel en/of mail me!

Bakel Kermis

Bakel Kermis, hij is alweer een tijdje afgelopen maar ik vindt toch dat ik jullie hier het een en ander over moet vertellen.

Aller eerst, kermis!?! degenen die mij kennen weten dat ik nooit zo'n fan ben geweest van dit fenomeen. maar waarom eigenlijk niet?

De geluidjes zijn magistraal en de teksten geschreeuwd door de vele loketten zijn geniaal en herkenbaar. Daarnaast kun je er suikerspinnen en wineballen kopen die je tanden doen smelten. En als je dan nog geen epileptische aanval hebt gekregen van alle felle knipperende lichtjes kun je ook nog eens lekker kotsen na weer zo'n geweldige bloedstollende attractie. Het kan toch niet mooier zou je zeggen. En nu ik de kermis aan het ontleden ben kom ik er ook achter dat ik kermis eigenlijk gewoon leuk vind.

Het probleem is echter altijd de sfeer in de kroegen en sommige ritjes tijdens deze 5 dagen. Door de nieuwe stroom van stoere en gevaarlijke jongens ontstaat er logischerwijs frictie met de lokale jongens van het zelfde kaliber. Vijandige stemming en een veelvoud van vechtpartijen tot het gevolg. Nu ik het dan eindelijk van me af heb geschreven moet er toch alweer op terug komen Die sfeer maakt het denk ik ook meteen wat de kermis kermis maakt. De combinatie van angst, kotsen, drinken, schelden, schreeuwen, evenwichtsstoornis, epileptische aanvallen en suikerspinnen maken het ieder jaar weer tot een groot succes en tevens een aanslag op je lijf en je portemonnee wel te verstaan.

Maar ik dwaal af. Bakel kermis, in het pittoreske en altijd gezellig bakel is kermis natuurlijk ook gewoon kermis en is mijn impressie ervan hierboven dus al op geschreven Hetgeen is even kwijt wilde is het feit dat ik bakel kermis even enigzins op de spreekwoordelijke kaart wil/tracht te zetten. Dit omdat ik er 2 weken geleden geweldig vermaakt heb. En dan te bedenken dat ik niet eens in een attractie geweest ben.
Wereld cafe hein horst en de roundup waren het toneel van deze mooie zaterdagavond. Omdat deze tekst weer veel en veel te lang is zal ik de afsluiting kort en bondig houden.

Muziek, drukte, bier, dansvloer, borrels, tuinstoelen, heggen, vrouwen, bestelbussen, nachtelijke uurtjes, geen kater dus...

bakel kermis ik zeg 3x ja